Gå til hovedinnhold

Stopper 450.000 falske e-poster hver uke

Ved hjelp av DMARC kan virksomheter stoppe falske e-poster. Bare i løpet av den siste uken har virksomheter i helsesektoren som har tatt i bruk teknologien, stoppet over 450.000 falske e-poster som er forsøkt sendt i deres navn.

Slik forfalskning gjøres i dag av kriminelle som misbruker domene til utsending av blant annet direktørsvindel, ondsinnet kode og andre typer spam.

Blokkerer ondsinnet kode

DMARC (Domain-based Message Authentication Reporting and Conformance) er en teknologi som kan blokkere uautorisert e-post og hindre misbruk av egne domener.

Stadig flere virksomheter i helsesektoren tar nå i bruk DMARC for å blokkere ondsinnet kode, spam og direktørsvindel, der svindlere går målrettet mot ledere og økonomimedarbeidere for å lure dem til å betale falske regninger.

Ta teknologien i bruk!

Teknologien funger slik at jo flere som tar den i bruk, desto mer effektiv vil den være. Nettopp derfor oppfordrer HelseCERT virksomhetene i sektoren til å ta i bruk DMARC. 

Les mer om DMARC og få tips om hvordan du kan komme i gang på  HelseCERT sine sider. Ta gjerne kontakt med oss i HelseCERT hvis du har spørsmål eller ønsker bistand, helt kostnadsfritt. Vi kan kontaktes på: post@helsecert.no.