Gå til hovedinnhold

Selma (15) tok over direktørstolen i NHN

Selma Mogstad Leraand (15) tok over jobben til divisjonsdirektør Frode Johansen i forbindelse med "Girls Takeover" på FNs internasjonale jentedag.

Bilde av Selma Mogstad Leraand og Frode Johansen

Initiativet #girlstakeover foregår over store deler av verden for å sette søkelyset på jenters rettigheter ved å la dem slippe til og ta over viktige lederjobber. Det er bistandsorganisasjonen Plan International som står bak aksjonen.

I Norsk Helsenett var det divisjonsdirektør Frode Johansen som overlot direktørstolen til Selma Mogstad Leraand. Selma går i 10. klasse på Sverresborg ungdomsskole i Trondheim og er allerede en aktiv samfunnsdebattant. Hun er sterkt engasjert i likestillingspørsmål og sendte en søknad til Norsk Helsenett om å få ta over sjefsjobben under #girlstakeover.

I løpet av dagen har Selma blant annet vært i møte med toppledelsen for å diskutere strategiske tiltak for Norsk Helsenett og deltatt i forberedelser til eksterne kundemøter. Hun har også fått møte "sine" ansatte.

– Dette har vært en veldig lærerik dag, og jeg er overrasket over hvor mange ulike og viktige jobber som gjøres i Norsk Helsenett, sier Mogstad Leraand.

Norsk Helsenett vil være med på å støtte jenters likeverd og gi jenter muligheten til å påvirke etablerte kjønnsroller. 

– Vi mener #girlstakeover er en viktig aksjon for å synliggjøre at vi trenger flere kvinner i lederstillinger. Vi er opptatt av mangfold i Norsk Helsenett, og dette er noe vi jobber aktivt med. Hos oss er nesten halvparten av topplederne kvinner. Vi har også økt kvinneandelen generelt. Det er vi stolte over, men vi må fortsatt jobbe for å få flere kvinner inn i teknologibedrifter. #Girlstakeover er en fin måte å synliggjøre det på, sier divisjonsdirektør Frode Johansen.

Norsk Helsenett er én av 30 virksomheter i Norge som hadde #girlstakeover i forbindelse med FNs jentedag. Ifølge Plan Norge er det om lag 1000 "takeovers" globalt.