Hopp til hovedinnhold
NHN
Gå tilbake til Nyheter

Vidar Brein-Karlsen blir direktør for samfunnskontakt i Norsk helsenett

Vidar Brein-Karlsen (43) blir direktør for samfunnskontakt i Norsk helsenett. Brein-Karlsen har de siste årene vært partner og rådgiver i konsulentbyrået BOLDT.

Han har bred politisk erfaring, og var i flere år statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet i Solberg-regjeringen. Etter det ble han direktør for myndighetskontakt og kommunikasjon i teleselskapet Huawei. Brein-Karlsen har en mastergrad i rettsvitenskap.

Som nasjonal tjenesteleverandør til helsesektoren, legger Norsk helsenett til rette for den digitale omstillingen i vår felles helsetjeneste. For at vi skal kunne være en god pådriver, er vi avhengig av god dialog med helsesektorens aktører, leverandører, interesseorganisasjoner og andre sentrale premissgivere.

Brein-Karlsen får en sentral rolle i å styrke dialogen fremover, og administrerende direktør Johan Ronæs er godt fornøyd med at Brein-Karlsen blir en del av NHN-laget.

- Vi knytter Helse-Norge sammen, og vårt formål er å sikre at helseinformasjon er tilgjengelig når den trengs, både for innbygger, helsepersonell, forskere og leverandører til helsetjenesten. Det forutsetter at vi jobber i tett dialog med aktørene. Her er Brein-Karlsens erfaring og kompetanse svært verdifull, sier Ronæs.

Brein-Karlsen motiveres av Norsk helsenetts viktige samfunnsoppdrag, og ser fram til å være med å realisere formålet med å gjøre helsedata tilgjengelig for de som skal ha tilgang.

- Dette blir spennende. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med de flinke folkene i Norsk helsenett. Teknologi blir viktig for å løse de utfordringene helsesektoren står overfor. At helseopplysningene er tilgjengelig på en sikker måte er avgjørende for at helsepersonell skal få gjort sin jobb på en god måte, og for at vi som innbyggere skal få helsetjenester når vi har behov for det, trygt og raskt. Ikke minst er det viktig for at private leverandører kan tilby sine tjenester for en bedre helsetjeneste. Jeg gleder meg til å være med å sikre en bærekraftig helsetjeneste gjennom digitalisering, sier Brein-Karlsen. Han starter i Norsk helsenett 1. august.