Gå til hovedinnhold

Ny avtale med Atea

Atea AS leverte de beste tilbudene og vant dermed både avtale på videoplattform for Norsk helsenett og nasjonal rammeavtale for endepunktutstyr.

Anskaffelsen av videoplattform omfatter maskin- og programvare installert i Norsk helsenetts datasentre og vedlikeholdstjenester for videotjenesten, med opsjon på plattform levert som tjeneste.

Nasjonal rammeavtale omfatter kjøp av endepunkter samt tilhørende utstyr og tjenester. Rammeavtalen skal kunne benyttes av Norsk helsenett, den sentrale helseforvaltningen og øvrige virksomheter som er medlemmer i Hesenettet.

Begge avtalene trer i kraft 1. desember 2020.

-Korona har vist oss hvor viktig det er å ha god grunnleggende infrastruktur og tjenester som videokonsultasjon på plass. Vi benytter oss av leverandørmarkedet på de områdene der det er mulig, og Atea er en solid leverandør vi ser frem til å samarbeide med, sier administrerende direktør Johan Ronæs.

Antatt verdi for begge avtalene er estimert til maks 550 millioner kroner over fire år.

-Vi ser på det som en stor ære å bli valgt som leverandør til Norsk helsenett. Deres samfunnsoppgave er ekstremt viktig og vi gleder oss til å ta tak i oppdraget sammen med dem og å kunne tilby en moderne videoløsning, som vil bidra til økt fleksibilitet og sikre samhandling internt i bedriftene og også ut til sluttbruker, sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea Norge.

Nåværende avtale gjelder ut november. Norsk helsenett skal informere i god tid om endringer i avtalen og hva dette vil innebære for kundene våre via nettsidene våre nhn.no eller kundemøter.