Gå til hovedinnhold

Julie Mari (18) var NHN-direktør på jentedagen

Julie Mari Paulsen tok over jobben til avdelingsdirektør Karianne Olsen i forbindelse med #girlstakeover på FNs internasjonale jentedag.

Initiativet #girlstakeover foregår over store deler av verden for å sette søkelyset på jenters rettigheter ved å la dem slippe til og ta over viktige lederjobber. Det er bistandsorganisasjonen Plan International som står bak aksjonen. Norsk Helsenett vil være med på å støtte jenters likeverd og gi jenter muligheten til å påvirke etablerte kjønnsroller. 

Denne gangen var det avdelingsdirektør Karianne Olsen i Tromsø som lånte bort sjefstolen sin til Julie Mari Paulsen. Julie Mari går siste året på Tromsdalen videregående skole og er opptatt av både likestillings- og klimaspørsmål.

– Det var spennende og viktig for meg å søke på stillingen som sjef for en dag på grunn av mitt engasjement rundt likestilling. Det er viktig å gå foran som et godt eksempel når det gjelder å viske ut stereotypiene rundt kjønnsroller. Jeg er veldig spent på dagen i dag, sier avdelingsdirektør Paulsen.

Karianne Olsen er strålende fornøyd med at Julie tar over for henne på jentedagen.

– Jeg er glad for at jenter viser interesse for IT-bransjen og lederroller. Det er viktig at jenters rettigheter settes på agendaen, og selv i Norge der vi har kommet langt, har vi ikke kommet langt nok, noe kampanjen til Plan setter søkelyset på. Derfor er det viktig at vi går foran og er et godt eksempel, sier Olsen.

I løpet av dagen har den ferske avdelingsdirektøren hilst på sine ansatte og vært med i en rekke møter. Hun fikk også være med på å utarbeide branninstruks og presentere dem for seksjonslederne.

–Det var kjempehyggelig å være sjef. Jeg ser absolutt verdien i å snakke med medarbeiderne for å fremme god kommunikasjon, bygge relasjoner og bidra til et godt arbeidsmiljø. God kommunikasjon gjør det lettere å utveksle ideer og å samarbeide. Disse erfaringene kan jeg ta med meg både til skolen og ellers, sier Paulsen.