Gå til hovedinnhold

Jostein Jensen ny sikkerhetsdirektør

Jostein Jensen startet 1. oktober som direktør for sikkerhet (CISO) i Norsk Helsenett.

Jostein Jensen har omfattende erfaring og tung kompetansen innenfor IKT og sikkerhet, og vil bidra til ytterligere styrking av sikkerhetsområdet i selskapet.

Jensen, som har en doktorgrad fra NTNU, kommer fra Kongsberg Digital, hvor han var Vice President Cybersecurity & Data Management. Sikkerhet er førende for alt vi gjør i Norsk Helsenett. Derfor har vi opprettet stillingen sikkerhetsdirektør, og plassert den i toppledergruppen.

Administrerende direktør Håkon Grimstad er svært glad for at Jensen har takket ja til å jobbe i Norsk Helsenett.

– Han har relevant erfaring og dyp kompetanse innen sikkerhetsområdet. I tillegg er han kundefokusert, og opptatt av å tenke helhet. Det passer godt inn hos oss, sier Grimstad.

Jostein Jensen er utdannet fra NTNU i Trondheim. Han er sivilingeniør, og har i tillegg en doktorgrad innen informasjonssikkerhet. Før han begynte i Kongsberg Digital, var han sikkerhetsleder i Statens Lånekasse. Jensen har også jobbet som sikkerhetsforsker i Sintef. Han er stolt og glad for å få muligheten i Norsk Helsenett.

– Jeg ser på sikkerhetsmiljøet i Norsk Helsenett som et av landets aller fremste, og det er spennende å få være en del av, og bli med på å videreutvikle det i tiden som kommer. I tillegg motiveres jeg av samfunnsoppdraget med å legge til rette for sikker deling av person- og helseopplysninger for å skape gode, trygge og innovative innbyggertjenester. Helsetjenesten skal forenkles gjennom digitalisering, og jeg ønsker å bidra til at sikkerhet blir en muliggjører for dette, framfor et hinder, sier han.