Gå til hovedinnhold

Hvordan går jeg frem for å fjerne sikkerhetspåminnelsen ved sending av e-post?

Bedre brukeropplevelse

Du slipper nå sikkerhetspåminnelsen hver gang du skal sende en e-post. Mange av dere har påpekt at dagens løsningen (Flex-plugin) oppleves som forstyrrende, og ikke medfører økt sikkerhet i praksis. I tillegg vil du nå kunne benytte annen innebygget funksjonalitet i e-postprogrammet, som for eksempel kalender.

Forbedret sikkerhet

For å ivareta sikkerheten har vi etablert flere aktive og passive sikkerhetsmekanismer i helsenettet som sammen utgjør en bedre sikret tjeneste enn i dag. I tillegg er det viktig at du hele tiden oppdaterer e-postprogrammet til siste versjon.

Gjennom helsenettet kan du trygt kommunisere og utveksle personopplysninger og pasientinformasjon i tråd med gjeldende lover og retningslinjer. Disse er oppsummert i Norm for informasjonssikkerhet i helse- og omsorgssektoren (www.normen.no), som alle med tilknytningsavtale med Norsk Helsenett har forpliktet seg til å følge.

Slik gjør du det

Følgende veiledninger viser deg hvordan du går frem for å fjerne sikkerhetspåminnelsen ved sending av e-post. Se på de forskjellige veiledninger som heter "Avinstallere Flex-plugin..."