Gå til hovedinnhold

Helsenorge får nytt design

Helsenorge har i lengre tid jobbet med nytt design på nettsidene og bytte av redaktør- og innholdsverktøy.

Helsenorge vil ha samme funksjonalitet og innhold som i dag, men brukerne vil oppleve at innhold og tjenester knyttes tettere sammen. Her er noe av det vi har endret:

  • Nytt design
  • Innloggede og åpne tjenester, som tidligere har vært betegnet som henholdsvis "Min helse" og "helsenorge.no", heter nå det samme; Helsenorge
  • Våre tjenester og innhold er de samme som før, men navigasjonen er noe endret
  • Vi har gjort det lettere å finne frem på Helsenorge og bedret søket

Sikkerhet og personvern er ivaretatt like strengt som i dag.

Når kommer det?

Opprinnelig plan var at lansering av nytt design kunne skje 12. mai. Dette er blitt utsatt på grunn av koronasituasjonen. Fokus for Helsenorge den siste perioden, har vært å støtte nye innbygger- og sektorbehov relatert til korona og å ha god ytelse med ekstraordinær høy bruk av tjenestene. Noen få designendringer er allerede implementert i nåværende teknisk løsning.

Det arbeides aktivt med å avklare egnet tidspunkt for lansering av nytt design og publiseringsløsning. Vi legger ut informasjon om om dette på denne siden så snart som mulig.

Redaktørverktøy og innholdsproduksjon

Nytt design blir lansert på ny publiseringsløsning (CMS) og alt innholdet blir overført fra Sharepoint til vårt nye CMS Episerver. Episerver har bedre funksjonalitet for arbeidsflyt og tilgangskontroll. Samarbeidspartnerne med mye innhold på Helsenorge, vil få opplæring i publiseringsløsningen.

For våre samarbeidpartnere

Dersom du har spørsmål om hva denne endringen vil innebære for deg som allerede har et samarbeid med Helsenorge, ring eller send mail til din kontakt i Helsenorge/Norsk Helsenett, eventuelt kan du sende en mail til post@nhn.no

Er du nysgjerrig?