Hopp til hovedinnhold
Meny
Driftsmeldinger

Driftsmeldinger

Gå til alle driftsmeldinger

Driftsmeldinger

Slik bestiller du ny tilknytning til Helsenettet

1
Les gjennom
kundeavtalen
2
Logg inn med
ID-porten
3
Fyll ut
elektronisk skjema
Det er viktig at du leser grundig gjennom kundeavtalen. Denne omfatter blant annet informasjon om plikter, faktureringsbetingelser, erstatningskrav m.m.
Vi benytter ID-porten – en felles innloggingsløsning for mange offentlige tjenester. Du blir videresendt til ID-porten når du starter bestillingen.
Skjemaet må signeres av en i virksomheten som har myndighet til det. Skjemaet signeres elektronisk ved hjelp av ID-porten.

Fysioterapeuter benytter eget bestillingsskjema.

Sykehus, kommuner og tredjepartsleverandører som ønsker å bestille tilknytning til Helsenettet må ta kontakt med kundesenteret vårt på telefon 02017​​.​
Har du spørsmål, eller ønsker mer informasjon om bestilling, ta kontakt med kundesenteret vårt på telefon 02017 eller på e-post: kundesenter@nhn.no.

Merk: Vi indeksregulerte medlemsavgiften med 3,7 prosent fra 1. januar 2017.

Prisoversikt

Norsk Helsenett har brukere innen mange ulike deler av helse- og omsorgssektoren. For at hver kunde skal få et tilbud tilpasset sin situasjon baserer vi vår prisstruktur på flere elementer.

Pris for sykehus

Pris for det enkelte sykehus er individuell, og baseres på ønsker og behov for hastighet og tjenester, samt faktorer som geografisk beliggenhet og utbygging av telenettet. Pris fås på forespørsel.

Pris for kommuner

Pris for den enkelte kommune baseres på innbyggertall i kommunen og ønskede/bestilte tjenester. Pris fås på forespørsel.

Pris for fastleger, tannleger, apotek og øvrige helseaktører

​ ​ ​ ​ ​​ ​​
Tabell med oversikt over hastighet og priser (ekskl. mva) for tilknytning til Helsenettet for fastleger, tannleger, apotek og øvrige helseaktører
Hastighet Engangsavgift Linjeleie pr. mnd
Over 8 Mbps På forespørsel På forespørsel
8 Mbps * 15 000,– 1 600,–
4 Mbps * 15 000,– 1 100,–
2 Mbps * 15 000,– 600,–

*) Med forbehold om at det er teknisk mulig å levere denne hastigheten.

Engangsavgiften er en etableringskostnad som inkluderer kartlegging av kontoret ute hos kunde, etablering av helsenettsamband, installasjon av modem,konfigurering av ruter/brannmur, oppsett av IP-adresser, postkasse, tilknytning til Helsenettet og ferdigstilling av Helsenettet.

I tillegg til linjeleie, kommer medlemsavgiften på kr 1115,– per måned uavhengig av valg av linjeleverandør.

Priser gjelder fra 1.1.2017. Alle priser oppgitt er ekskl. mva.