Gå til hovedinnhold

Nytt design på Helsenorge

Helsenorge vil ha samme funksjonalitet og innhold som i dag, men brukerne vil oppleve at innhold og tjenester knyttes tettere sammen.

Her er noe av det vi har endret:

  • Nytt design
  • Innloggede og åpne tjenester, som tidligere har vært betegnet som henholdsvis "Min helse" og "helsenorge.no", heter nå det samme; Helsenorge
  • Våre tjenester og innhold er de samme som før, men navigasjonen er noe endret
  • Vi har gjort det lettere å finne frem på Helsenorge og bedret søket

Sikkerhet og personvern er ivaretatt like strengt som i dag.

Hva betyr det for mine pasienter?

For pasienter som har tilgang til alle eller utvalgte fastlegetjenester på Helsenorge, vil tjenestene fungere som før. Det er kun det visuelle designet som er noe endret. Inngang og plassering av tjenestene etter pålogging vil fortsatt finnes høyt oppe på forsiden av Helsenorge.

På nye Helsenorge vil pasientene også finne innganger til enkelte fastlegetjenester før innlogging, med informasjon om at de må logge seg inn for å fullføre oppgaven. Dette har vi gjort for å informere pasientene bedre om at det kan finnes fastlegetjenester etter innlogging.

Menyen vil også ha egen inngang til fastlegetjenestene både før og etter innlogging.

Hva betyr det for meg som fastlege?

Det er ingen endringer for deg i forhold til journalen din, og de tjenestene du bruker gjennom din EPJ-løsning. Du vil fremdeles få informasjon om timebestilling, avbestilling, e-konsultasjon, fornying av resept mm., som før.

Hva må jeg gjøre før lanseringen?

I forbindelse med lanseringen skal vi sørge for at alle «gamle» lenker på Helsenorge peker til nye sider, og ikke feiler ved bruk. Før 25. august ønsker vi likevel at du sjekker hvilke lenker du har fra din nettside som peker til Helsenorge.

Klikke på lenken(e) og sjekk følgende:

  1. Dersom en eller flere lenker fører pasienter videre til forsiden av Helsenorge eller direkte til innlogging via ID-porten, trenger du ikke å gjøre noe.
  2. Dersom en eller flere lenker fra din nettside fører direkte til timebestilling, reseptfornyelse, e-konsultasjon, kontakt legekontoret eller videokonsultasjon, bør du endre dette: Lenkene bør oppdateres med følgende url for alle tjenestene: helsenorge.no/fastlegen
    Hvis du har tatt i bruk Helsenorge knapper, bannere og/eller andre inngangspaneler produsert av Helsenorge, vil ikke disse bli oppdatert med nytt design til 25. august. De innlagte lenkene som fører til de ulike tjenesten vil fungere som før.

Informasjon til pasienter

Vi har planlagt å sende ut informasjon om endringer til pasientorganisasjoner, i våre sosiale medie-kanaler, på vår nettside mm. I tillegg har vi utviklet nytt materiale som dere kan bestille her:
https://ehelse.sits.no/

Vi vil lage en kort film som kan brukes til eventuelle informasjonskjermer på legekontoret. Denne blir tilgjengelig her på denne siden i midten av august.

Hvis du vil lese mer om endringene, og se en liten film som viser hvordan det blir:
Helsenorge får nytt design

Spørsmål og kontakt
Hvis du har spørsmål om hvordan endringene blir i forhold til din journalleverandør kan du kontakte dem direkte.

Hvis du har spørsmål til Helsenorge om endringene, kan du kontakte oss her: post@nhn.no.

Dersom du trenger hjelp til lenker som ikke fungerer eller lignende, kontakt oss her: dialogfastlege@nhn.no