Gå til hovedinnhold

Carl-Jakob Midttun ny økonomi- og finansdirektør

​Fra Trondheim kommune til Norsk Helsenett - Carl-Jakob Midttun blir ny økonomi- og finansdirektør.

Carl-Jakob Midttun blir ny økonomi- og finansdirektør i Norsk Helsenett. Midttun kommer fra stillingen som kommunaldirektør for finansforvaltning i Trondheim kommune – en jobb han har hatt de siste fem årene. Han begynner i Norsk Helsenett over sommeren.

Norsk Helsenett er et statsforetak, eid av Helse- og omsorgsdepartementet, med hovedkontor i Trondheim, og avdelingskontor i Tromsø og Oslo. Selskapet har ansvar for helsenettet, en sikker digital samhandlingsarena for alle aktører i helsesektoren, hvor de kan kommunisere og utveksle personopplysninger og pasientinformasjon på en trygg og lovlig måte. I tillegg har Norsk Helsenett ansvar for flere nasjonale IKT-tjenester, som kjernejournal, E-resept, helsenorge.no og flere andre. Selskapet ble etablert som statsforetak i 2009, og har siden hatt sterk vekst. Midttun gleder seg til å være med å utvikle selskapet videre.

-Jeg ser fram til å jobbe i en virksomhet i vekst som legger grunnlaget for god og effektiv velferdsproduksjon. Norsk Helsenett er et ungt og spennende teknologiselskap. Det spiller en viktig rolle i utviklingen av moderne helsetjenester, basert på sikker og effektiv digital samhandling. Jeg ser fram til å arbeide i et statsforetak som skal realisere nasjonal politikk, sier Midttun.

Midttun har bred erfaring fra ulike lederstillinger. Han har blant annet vært direktør for styring og samordning i Arbeidstilsynet, leder for økonomitjenesten i Trondheim kommune og sjeføkonom i Fokus Bank. Han har også jobbet i Finansdepartementet. Administrerende direktør Håkon Grimstad er svært godt fornøyd med å få Midttun med på laget.

- Vi får stadig flere oppgaver, og det er sentralt at vi sikrer god styring og forvalting. Jeg kjenner Midttun fra tidligere samarbeid i Trondheim kommune, og er veldig glad for at han velger oss. Han er faglig svært kompetent, og han har erfaring fra politisk styrte virksomheter. Dette er kunnskap som er viktig for Norsk Helsenett, og han vil styrke oss på flere områder, sier Grimstad.

Midttun jobber i Trondheim kommune fram til han starter i den nye jobben i midten av september.