Gå til hovedinnhold

Årsrapport for 2017

Lyst til å vite litt mer om hva Norsk Helsenett driver med? I årsrapporten kan du lese en oppsummering av hva vi gjorde i fjor.

Norsk Helsenetts oppdrag defineres gjennom årlige oppdragsbrev og foretaksmøter med eier Helse- og omsorgsdepartementet. 

I årsrapporten oppsummerer vi aktivitetene i Norsk Helsenett i året som har gått, i henhold til de punktene eieren vår ber oss rapportere på. 

Blant annet skriver vi om hvordan digital samhandling er grunnleggende for å kunne utveksle sensitiv pasientsikkerhet på en sikker og trygg måte og hvordan vi bidrar til dette.  

Norsk Helsenett bygger nå ut landets mest robuste stamnett i helseregionene, slik at helse- og omsorgssektoren får en datainfrastruktur som tilfredsstiller sektorens krav til sikkerhet, kapasitet og kvalitet.

HelseCERT, helse- og omsorgssektorens kompetansesenter for informasjonssikkerhet, jobber aktivt for å øke sektorens evne til å oppdage, forebygge og håndtere ondsinnede inntrengingsforsøk og andre uønskede IKT-hendelser. Du kan lese mer om hva HelseCERT gjør i årsrapporten.

Fra 1. januar 2017 etablerte vi et sentralt tjenestesenter innen IKT og anskaffelser for elleve etater under Helse- og omsorgsdepartementet. Første års drift viser at vi innenfor flere områder allerede har bidratt til både kostnadsmessige og kvalitative gevinster. 

Her kan du lese hele årsrapporten for 2017.